History

hometown traditional feast to your dish

Wenzhou got its name for its mild climate (wen means “temperate” in Chinese). Wenzhou has favorable natural conditions, being neither too hot in summer nor too cold in winter, with four distinct seasons. Wenzhou got its name for its mild climate (wen means “temperate” in Chinese). Wenzhou has favorable natural conditions, being neither too hot in summer nor too cold in winter, with four distinct seasons.

historical significance

Restaurant History and Pictures



  • DATE :- C.1946-48

    View: south and front façade of the building, note the balcony detail with the turned wood railing, double doors, windows above the doors and no panels below the scroll work. First floor appears to be boarded over which may have been done during the 1940s. The façade continues without a door to the rear (right side of photograph) This photograph shows the second floor and balcony with original materials and design. It appears to be the oldest photograph that is clear in identifying the building materials and composition.

    Photo courtesy of Bacosa family
  • DATE:- C. 1957

    View: Front façade showing Nishiura Brothers balcony, original windows and double doors on the second level. The box sign reads Ken Ying Low Chop Suey, however the lower level sign is Philippine Food Mart. The first level horizontal board siding has two sets of doors that are different heights. On the left there is an ornament recessed door and on the right there are double doors with glass panels. – the third (on the right) is in the fence which appears to have been an extension of the façade.

    Photo courtesy of Mary Ann Donegan
  • DATE :- C.1960

    View: Front façade, after first floor alterations to enlarge and recess the south doorway, and enlarge the center window. The first floor façade siding appears to have been horizontal boards. The second  floor shows the double doors (screen doors open), and windows above the doors. There are no panels  behind and below the scroll work on the balcony.

    1960_new
  • DATE :- C.1984

    View: Front façade showing Nishiura Brothers balcony, original windows and single door on the second level, and sign on the north wall. The first level horizontal board siding has been covered with brick veneer. There are two sets of doors, a main entrance to the restaurant and a second set that were to the former curio shop.

    Photograph courtesy of History San Jose
  • DATE :- 2009

    View: Prior to the removal of the west wall; showing layers of additions and haphazard alterations and the structurally deficient cribbing wall.

    Patrick Tehan for the San Jose Mercury News
  • DATE :- 2013

    View: Prior to removing the north wall, a metal frame window with bars that was an alteration as was the “stucco” and plywood wall covering.

  • DATE :- 2013

    View: Prior to removing the side north side wall showing the mix of materials from several alterations and the sign board on the second level.

  • DATE :- 2014

    View: Prior to the removal of the north wall; showing the original horizontal board siding and hap hazard alterations that had occurred at various times and the structurally deficient cribbing wall.

  • DATE:- DEC.2014

    View: Significant front façade, braced and protected with the Nishiura cantilevered balcony and false parapet.